Project update: Waddenboot “IJver” nu “IJver klasse”

Casco: SDH
Bouwer: VMG Yachtbuilders
Design: Olivier van Meer

Twee weken geleden is het project met de werktitel ‘Waddenboot’ officieel gedoopt tot ‘IJver’. Na de doop heeft VMG Yachtbuilders alle sea trials succesvol afgerond en vervolgens de boot opgeleverd aan haar meer dan tevreden eigenaar.

Wat dit project bijzonder maakt, is dat gedurende het proces alle betrokken partijen steeds enthousiaster werden over het concept van de boot. Dit heeft er in geresulteerd dat met instemming van de eigenaar, ontwerper Olivier van Meer en VMG Yachtbuilders hebben besloten om de IJver-klasse in het leven te roepen, waarvan ‘IJver’ de trotse drager van boegnummer “IJ1” is. De IJver-klasse heeft de uitstraling van een klassieke visserslogger en het comfort en afwerking van een luxe motorjacht, gebouwd naar de hoogste kwaliteitsnormen in de Nederlandse jachtbouw.

Wij als SDH zijn natuurlijk zeer verheugd met dit nieuws en hopen dat we snel mogen beginnen aan de “IJ2”! Daarnaast wensen wij de eigenaar van de “IJ1” veel vaargenot met deze mooie en bijzondere boot!