Nieuw project ‘Tintel’ bij Super Duplex Hulls

Tintel is een 36 voet zeiljacht, gebouwd in 2000. De vraag voor ‘Tintel’ ontstond door de wens voor een 36 voet jacht dat alleen of met twee personen gevaren kan worden, onder alle omstandigheden.

‘Tintel’ is door Hoek Design ontworpen met een vinkiel, een loodrechte boeg, een doorgestoken roer en een helmstok, om zo aan al deze wensen te voldoen. Door de verhouding tussen zeiloppervlak en waterverplaatsing zet ze daarbij ook indrukwekkende prestaties neer.

Aan Super Duplex Hulls de eer om een aantal puntjes op de i te zetten voor de huidige eigenaar. Zo zullen we de reling van ‘Tintel’ aanpassen. Aan beide zijden van de boot worden poortjes gerealiseerd, die zorgen voor een gemakkelijke op- en afstap.

Daarnaast zullen we vanwege corrosie-problemen in de schroefas een nieuw schroefas-systeem inbouwen. Dit wordt in samenwerking met Blokland en VMG Yachtbuilders gerealiseerd. Er is inmiddels een nieuwe mantelbuis ingelast en bij het nieuwe, watergesmeerde systeem komt ook een stuwdruklager.

Nadat de werkzaamheden bij Super Duplex Hulls zijn afgerond, zal VMG Yachtbuilders nog enkele werkzaamheden uitvoeren. Zo is er schilderwerk te doen aan de boot, zal een deel van de vloer door VMG opnieuw worden gefineerd en daarbij ook worden voorzien van een extra luik. Zo wordt de motor met Z-drive gemakkelijker bereikbaar dan voorheen.

Al met al is het werk aan de ’Tintel’ een mooi gezamenlijk project tussen Super Duplex Hulls en VMG Yachtbuilders op een prachtige boot van Hoek Design.